Isodieten

Må bra med Isodieten

Det som skiljer Isodieten från andra dieter är att den tar hänsyn till hälsan samtidigt som du går ner i vikt. Isodieten bygger på ett lågt intag av kolhydrater vilket gör den effektiv och säker samtidigt som din hälsa värnas och du får den viktminskning du så gärna vill ha.

iso-diet

Vad står iso för?

Diet som många andra ord inom den medicinska världen kommer även iso från grekiskan. Iso betyder lika, och med isodieten innebär det att du äter en lika mängd kalorier från fett, kolhydrater och protein. Fördelningen blir alltså 33% för varje enskillt näringsämne. Även andra faktorer som fibrer, vitaminer antioxidanter och mineraler är inkluderade i isodieten så att du inte får i dig för lite av dessa genom din kost. Balansen i din kost blir på så vis i det närmaste idealisk då du får i dig rätt mängd av allting samtidigt som du går ner i vikt.

Kan man gå ner i vikt utan att vara hungrig?

Vad är det som gör det så svårt att gå ner i vikt? Väljer man fel kost så uppstår både hunger och sötsug vilket försvårar din viktminskning. Fördelen med Isodieten är att du äter regelbundet och du äter mättande mat vilket gör att du slipper sötsug och hungerskänslor.

Passar isodieten för mig?

Vill du går ner i vikt så är isodieten rätt för dig då den är framtagen just för detta. Nu är isodieten inte enbart bra för den som vill gå ner i vikt, även personer med för högt blodsocker kan bli hjälpta med isodieten. Man får ett snabbt resultat och resultatet består över tid om du fortsätter enligt isodieten. Dessutom kan den som är glutenintollerant använda isodieten då den är helt glutenfri.

Hur länge bör jag följa isodieten?

Med en viktminskning på cirka 1 kilo i veckan om du följer dieten helt kan du själv räkna ut hur lång tid det tar att gå ner de kilon du vill. Om du inte kan följa dieten fullt ut så tar det naturligtvis längre tid. Sedan vill du förstås behålla din nya vikt och då måste du behålla den nya livsstilen, bra är då att följa dieten även i fortsättningen.

Lämna en kommentar